Болен заседател отлага дело за изборна търговия
Болен заседател отлага дело за изборна търговия / netinfo

 

Болен съдебен заседател стана причина за отлагане на  делото срещу изпълнителния директор на мина „Черно Море” Ангел Ангелов , който е обвинен в купуване на изборни гласове.

Ангелов е подведен  под отговорност затова, че като директор на мината е предлагал работа на хора срещу техния вот за партия ЛИДЕР  по време на изборите за Европейски парламент на 7 юни 2009 година . Става дума  основно за жители  на село Рудник.

Разследването по случая започна ден след евровота. По сигнал тогава полицията  извърши претърсвания на домове в миньорското селище, а от администрацията на предприятието бяха  иззети документи за назначаването на работници през последните месеци.

Процесът се гледа в Районния съд в Бургас. На първите две заседания бяха разпитани над 15 от свидетелите по делото.  Днес показания пред съда трябваше да дават двамата полицейски служители Иван Йовков и Стамат Стоянов,  които  в изборния ден са отговаряли за реда в селото. Това,  обаче ще стане на следващото съдебно заседание, което е насрочено за 15 февруари.