Близо 100 деца даряват кръв пред Механото днес
Близо 100 деца даряват кръв пред Механото днес / netinfo

Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника се отзова на приза на Областния управител на област Бургас Константин Гребенаров за включване на гражданите в националната кампания за даряване на кръв.  
Инициативата се ръководи от ученическия съвет на училището в Бургас и в нея ще се включат пълнолетни ученици от 12-ти клас. Тя започва от 9.00 часа в сградата на ПГМЕЕ, град Бургас.

Младежите са започнали инициативата още от първия учебен ден и до тази сутрин в нея са се записали за кръводаряване близо 100 ученика. Те ще могат да станат донори в моблина лаборатория, която ще бъде позиционирана пред сградата на училището.

Основен двигател на благотворителния проект са Веселин Добрев, който е председател на ученическия съвет на училището и неговите съученици Михаил Стефанов и Росен Грозев. Тяхната цел е да обединят около каузата свои връстници и от други училища, чрез добрия пример.

„Ние учениците от гимназия по механоелектротехника искаме да призовем всички учебни заведения на територията на България да използват нашата инициатива за пример и да ни последват. Кампанията, която стартирахме ще се състои съвместно със Сдружение „Младежки Глас". Заедно можем да помогнем на много хора, нуждаещи се от кръвопреливане. Нека направим нещо добро и спасим човешки живот. Апелираме към Вас момчета и момичета - бъдете съпричастни! Не е нужно да си герой за да спасиш живот." - призовават дванадесетокласниците.


Директорката на училището Роза Желева изказа своята гордост от инициатива на възпитаниците си.