/ Арт Ателие
Симпатичните герои от първия български куклен сериал “БЛАГУНИТЕ”, които всяка вечер в продължение на два сезона пожелаваха “Лека нощ” на децата от телевизионния екран ще гостуват отново в Бургас.

"Железният светилник" за рекорден дванадесети път в Бургас

Те ще оживеят на театрална сцена в детския спектакъл “Още един прекрасен ден" в 18.00 часа в Културния дом на нефтохимика. Билети на касата там. След успеха на детския телевизионен сериал и големия брой гледания на епизодите в интернет, екипът на театър “Вилекула” създаде прекрасен детски театрален спектакъл с добре познатите герои.

Премиерата беше в края на февруари, а оттогава насам любимците на децата всеки ден получават многобройни покани да гостуват в различни градове на България. Това е и причината спектакълът да тръгне на своето първо пролетно минитурне, като в Бургас ще бъде тази вечер.

Автор и режисьор е Илиян Илиев, сценограф Кирил Наумов, кукли Благовеста Василева, музика Димо Стоянов от ПИФ и Александър Дойчев.  Участват Елиза Илиева, Момчил Михайлов, Златина Йорданова, Янко Стоянов, Явор Зехиров, Мая  Гелева, Нели Славова и Краси Кирчев.