Новият парк от бъдещето за Бургас
Новият парк от бъдещето за Бургас
В новия Индустриален и логистичен парк на града днес се проведе надпреварата Business Run, в която се включиха десетки представители на фирмите
Над 60 представители на местни фирмите се включиха в благотворителният спортния маратон Business Run, който се проведе в новиая Индустриален и логистичен парк на Бургас. Каузата тази година е да бъдат събрани средства за изграждане на детска площадка за деца със специални образователни потребности в нашия град.

зона


Сред красотата на езерото Вая и модерната инфраструктура на парка канддиат за кмет Димитър Николов даде старт на събитието, което има възможност ад прерастне в триатлон. 
Жвипоисната зона на Бургас с изглед към града ще приюти на този етап 35 компании. 11 от тях вече функционират и за реализацията на различните архитектурни решения по административните сгради са работили с бургаски фирми. 

зона 2


Идеята на новата модерна и екологична зона е да съчатае в едно връзката с природата, развитието на бизнеса в града, но и спрота, предвид удобствата на инфраструктурата. 

зона


"Мястото е уникално с това, че сутрин покрай него преминават едни от най-редките видове птици, тъй като попада в маршрута на "Виа понтика". Ето защо предстои да бъде изграден и кей за лодки. Екологичната среда ще бъде допълнена и от зелени сгради. Някой от тях ще бъдат покрити на покрива с естествена растителност, а успоредно с това ще има условия за наблюдение на панорамата и птиците. Началото е поставено с първата зелена спирка, върху която има естествена растителност. Такива ще има още много", поясни Димитър Николов, който е инициатор за развитието на зоната. Разгръщането ий в няколко направления за отдих, спорт и мащабен бизнес е част от управленската му програма за следващите четири години. 
В началото на седмицата предстои съвременната конферентна сграда на парка да послещне българо-германски бизнес - форум, по време на който ще бъдат представени възможностите за инвестиции в Бургас.

зона