БЧК и Православната църква с благотворителна кампания за Деня на християнското семейство
БЧК и Православната църква с благотворителна кампания за Деня на християнското семейство / БЧК

Благотворителна кампания ще проведе БЧК съвместно в Българската православната църква по повод 21 ноември - Деня на християнското семейство. Тя ще е на територията на цялата страна. Идеята е, след тържествените литургии свещениците да призоват хората да дарят средства. Целта е да се съберат пари за програмата "Топъл обяд", която предоставя храна за деца в неравностойно положение, възрастни хора и социалнослаби.

Доброволци от червенокръстката организация ще бъдат в бургаските провославни храмове от следващия понеделник и ще приканват хората да се включат в инициатива.

„Всичко, което съберем се предоставя за програмата „Топъл обяд". Колкото и скромни да са средствата ние сме благодарни, че гражданите се отзовават да помогнат. А ние като организация сме гаранция, че дарението ще отиде по предназначение", каза за Дарик радио Виолета Радева, областен секретар на БЧК - Бургас.

Предстои да стартира и благотворителната кампания „Подари Коледа". Целта е да се съберат средства за коледно тържество и подаръци за социалнослаби деца от Бургас и региона. Традиционно „добрият старец" ще посрещнат между 50 и 80 малчугани. Картичката ще е със Снежен човек и логото на БЧК и ще се продава от доброволци на червенокръстката организация.