Барета-Боксьор. Има ли връзка?
Барета-Боксьор. Има ли връзка? / netinfo
„Дори и да има връзка между издирвания в момента Златко Баретата и задържания за склоняване към проституция в Бургас Диян Гайтанов „Боксьора”, не бих я коментирал, заради следствените действия, които се провеждат в момента”. Така отговори в Бургас генералният комисар на МВР Павлин Димитров на предположенията, че Гайтанов е свързан с Баретата и е негов човек в Бургаска област.

Началникът на окръжна прокуратура Ангел Ангелов уточни, че освен Диян Гайтанов, са задържани още Илиян Златков, Васил Илиев и Венцислав Евгениев. На всички тях утре ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Обвиненията срещу четиримата са за „организиране на престъпна група, извършваща престъпление „свождане към проституция, включително и трафик на хора за тази цел”.

Ангел Ангелов уточни, че досъдебното производство срещу Диян Боксьора е започнало през октомври миналата година. Според него, датата на акцията по арестуването на Гайтанов в нощта на трети срещу четвърти февруари няма общо с акцията на полицията срещу Златомир Иванов „Баретата” в София. Предстои разпит на още свидетели, обяви прокурор Ангелов и потвърди, че някои от далите показания жени са били заплашвани.

И четиримата задържани в Бургас са осъждани, техният ръководител Диян Гайтанов е извършил гореспоменатото, според прокуратурата, престъпление в условията на гаранция по предишна присъда. Ангел Ангелов смята, че „това е изключително трудно и тежко дело, тъй като жертвите на престъпление са живи хора, жени, сред които има и непълнолетни момичета”.

Днес беше направен отчет за работата на Областна Дирекция на МВР през изминалата година. Генералният комисар на МВР Павлин Димитров каза, че смята работата за успешна. Според него, именно от бургаската Областна Дирекция на полицията е тръгнало „ноу-хау” за противодействие на организираната престъпност в България”.

Звуков файл 1: Ангел Ангелов за операцията по задържането на Диян „Боксьора” Гайтанов

Звуков файл 2: Павлин Димитров отговаря на въпроса има ли връзка между Баретата и Боксьора. Следва анализ на работата на ОД на МВР за 2008 година