/ Снимки: Лалка Димитрова
„Положението вместо да се влошава, по-критично става“, казва Борислав Пенков.
Борислав Пенков:
100432
Борислав Пенков:
  • Борислав Пенков:
Ново посегателство беше извършено срещу фоторепортера на вестник „Черноморски фар“ Борислав Пенков.

Петър Биберов-Кюфтето на свобода срещу 3000 лева гаранция

Вчера, входната врата на дома му е била разбита с кози крак. Ударът е извършен, докато Пенков не е бил в апартамента си.

Атакуваха с кози крак дома на Борислав Пенков
netinfo

Изкарани са пантите, цялата врата е деформирана, каза пред репортер на Дарик - Бургас Борислав Пенков. И допълни: „Използвано е универсално приспособление за отваряне и кражби. В случая обаче  целта е друга-не кражба, а сплашване“.

За случя вече е информирана полицията. Води се разследване.

"Това си е отново поръчка", казва фоторепортерът.

Припомняме, че през октомври  м.г. подпалвачи запалиха автомобилна гума пред жилището на Пенков. Огънят опустоши електромерите на целия вход и постави на карта живота на десетки обитатели на жилищния блок. Полицията арестува и заподозрян за поръчителството на престъплението. Това е Петър Биберов-Кюфтето, който пък два месеца по-рано се призна за виновен по обвинението за нападение над фоторепортера и получи наказание "пробация".

Сега Биберов отказва да дава каквито и да е обяснения по случая. Защитата му твърди, че обвинението е съшито с бели конци, а показанията на свидителите са „смехотворни“. През декември м.г. Биберов бе пуснат от съда срещу парична гаранция от 3 000 лева.

„Положението вместо да се влошава, по-критично става“, обобщава Борислав Пенков.