/ БГНЕС/МТ
Тежка техника ще събаря постройки на Северния плаж от следващата седмица

Събарянето на търговски обекти, разположени на Северен плаж – Слънчев бряг, ще започне през следващата седмица. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която направи оглед на ивицата днес. По думите й, с тежка техника ще бъдат премахнати близо 200.
 

Галъп: Българите искат повече ред и контрол в курортите

 

Николина Ангелкова инспектира плажа на Слънчев бряг север
БГНЕС/МТ


Новата схема, по която ще работи концесионера на плажа обаче позволява там да бъдат поставени 150 нови временни обекта. Ангелкова беше категорична, че през това лято дрехи и сувенири директно на алеите няма да се продават. Всичко ще трябва да бъде прибрано в самите търговски обекти или поне в тези, които ще останат, стана ясно от думите на министъра.
 

Търговци и съветници сядат на една маса за нови промени в общинска наредба


Щендери на централната алея в курортния комплекс няма да има, закани се още Ангелкова. Към момента схемата за преместваемите обекти в комплекса все още не е одобрена. Предстои да бъдат допълнително обсъдени и последните идеи на туристическото министерство за унифициране на търговските обекти. Според Ангелкова, от ведомството ще се съобразят с евентуалните искания на наемателите, но само ако засягат цвета на щендерите.