/ ThinkStock/Getty Images
6 години затвор при първоначален общ режим наложи днес Бургаския окръжен съд на 30-годишния Ивайло Иванов, който предизвика кърваво меле на АМ „Тракия“, уби една унгарска туристка, друга изпрати в кома, а трети пък - потроши.

Иванов бе признат за виновен, затова че на пътя София-Бургас е нарушил правилата за движение, като се движел в лентата за принудително спиране, без да има повреда в автомобила си, в резултат на което по непредпазливост е причинил катастрофата.

Затова престъпление, той бе лишен и от правото да управлява автомобил за срок от осем години, постанови съдът. Процесът срещу него бе разглеждан по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна изцяло фактите в обвинителния акт.

Припомняме, че трагедията се разигра на 19 юли 2017. Тогава унгарските туристи се отправили към столицата, след като джебчии откраднали личните им документи в Слънчев бряг.

На 15 км от Бургас, Опелът, с който пътували двете унгарки, техен приятел и българският шофьор, който наели за услугата, аварирал, спрял в крайната дясна лента, за да излезе да говори по телефона и да потърси помощ, когато внезапно връхлетял Иванов.

От удара на място е издъхнала 60-годишната Йожефине, 24-годишната Ванеса е приета в УМБАЛ Бургас в кома, по-късно се събужда, но до ден днешен не може да се възстанови. Пострадал е и 65-годишния Дила Протър.

Решението на магистратите не е окончателно и може да бъде обжалвано в 15 дневен срок.