55 пакистанци и афганистанци арестувани само за два дни в Бургас
55 пакистанци и афганистанци арестувани само за два дни в Бургас / Sofia Photo Agency
55 пакистанци и афганистанци арестувани само за два дни в Бургас
84876
55 пакистанци и афганистанци арестувани само за два дни в Бургас
  • 55 пакистанци и афганистанци арестувани само за два дни в Бургас

Общо 55 пакистанци и афганистанци, нелегално преминали границата, са задържани само за последните два дни в Бургаска област. ТЕ били арестувани в съвместна акция на полиция, жандармерия и новосформирания сектор в Главна дирекция „Национална полиция" - „Престъпления, свързани с незаконното пребиваване или преминаване на чужденци".

Нелегално преминалите били групирани и превозвани с микробус «Фиат Дукато», шофиран от двама криминално проявени мъже, на 28 и 35 години, от Варна. Возилото било спряно за проверка в село Зидарово, а задържаните 31 мъже се определили като афганистанци. Българите били арестувани, станало ясно, че колата била взета под наем от варненска фирма, без да бъде обяснено за какво ще бъде използвана.

Останалите 24 нелегални били возени от «Ауди А3» и миниван „Крайслер Вояджър", управлявани от младежи на 21 и 23 години от София, също криминално проявени. Нарушителите на границата се представили като граждани на Пакистан и Афганистан. Ванът бил спрян по пътя Зидарово-Маринка-Бургас, а леката кола - на КПП-3 в Бургас. Цялата група от 55 души е отведена в сектор „Миграция" в местната полиция.