3D прожекция върху сграда в артфеста Включи града
3D прожекция върху сграда в артфеста Включи града / netinfo

С уникална 3D прожекция върху сградата на Общината ще бъде даден старт на второто издание на фестивала за съвременно изкуство „Включи града". Първото голямо събитие от фестивалния календар на Бургас за 2013-та година ще се проведе от 22 до 24 март.

Със средствата на най-съвременните дигитални технологии, седмица по-рано, на 15 март, една от централните бургаски сгради буквално ще оживее. За първи път в спектакъл от този род публиката ще бъде не само наблюдател, но и участник в трансформацията на познати обекти и пространства. Оригиналният сценарий, подготвен специално за Бургас, както и включването на интерактивен елемент в спектакъла, ще го превърнат в уникален и невиждан не само за града, но и за страната.

Триизмерният пърформанс ще „подгрее" публиката за всичко онова, което я очаква в трите дни на „Включи града", а именно - артинсталации, съвременни спектакли, музика, кино, изложби, уъркшопи. Както и миналата година, събитията ще са съсредоточени на няколко ключови места в Морската градина - Културен център Морско казино, обновената Графична база, комплекс Флора, Стената на приказките, Пантеона.

Участие във фестивала ще вземат съвременни артисти от България, Германия, Австрия, Словения, Холандия.