Въвеждат се допълнителни мерки в Община Сунгурларе
209 случая на COVID-19 са регистрирани в областта на 17 януари, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Бум на новозаразените в Бургаско, сред тях и 220 ученици

Нови случаи са установени във всички общини - Бургас (152), Несебър (14), Айтос (7), Приморско (7), Поморие (7), Карнобат (4), Царево (4), Камено (3), Средец (3), Малко Търново (3), Созопол (3), Руен и Сунгурларе (1).

От всички нови случаи при 18 се е наложила хоспитализация, като двама души са в тежко състояние. Всички останали са на лечение в домашни условия.

Лекари от болницата в Айтос изготвят списък с чакащи (ВИДЕО)

Сред новозаразените има 24 ученици, четирима учители и две медицински лица. 19 души са починали през изминалото денонощие, с което общият брой на смъртните случаи от началото на пандемията в региона става 1871.

Общо за областта случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са 50849. Излекувани са 36348 лица. Хоспитализирани са общо 356 пациенти. На домашно лечение са 12274 лица.

Въвеждат се допълнителни противоепидемични мерки в Община Сунгурларе до 28 януари. Това става ясно от публикувана заповед на кмета д-р Георги Кенов.

Мерките се налагат заради повишените нива на заболеваемост в региона. Това е втората община в област Бургас, която предприема по-строги мерки, свързани със здравната безопасност. Първо това се случи в община Созопол.

Мерките може да видите ТУК.
Агенция "Фокус"