До този момент Тодор Маринов бе под домашен арест.
До този момент Тодор Маринов бе под домашен арест. / Снимка: Лалка Димитрова
Адвокат Василева: Изтече двумесечният установен от закона срок за задържането му
21-годишният Тодор Маринов, който на 24 юни, нападна незрящи туристи в Несебър, бе пуснат срещу 1500 лева гаранция. Постановлението за това бе издадено от прокурор Христина Апостолова от Районната прокуратура в Несебър. Мотивът е изтичането на законоустановения двумесечен срок за задържането му, коментира пред Дарик-Бургас Веселина Василева, адвокат на Маринов.

Домашен арест за Тодор, който нападна незрящи туристи в Несебър
 
До този момент Тодор бе с мярка за неотклонение „домашен арест”. Той бе задържан за нападението в края на юни, впоследствие бе пуснат под парична гаранция от 3000 лева, а накрая мярката му за неотклонение бе изменена в "домашен арест". На 4 септември т.г. пред Окръжния съд в Бургас обвиняемият заяви, че престоят у дома не му влияе добре, наддал килограми, които не се отразявали добре на заболяванията му.

Съдът реши: 3 000 лева гаранция за мъжа, нападнал незрящи туристи

 
Папка с медицинска документация, която се намира в кориците на досъдебното производство и е потвърдена от вещи лица, сочи, че Маринов страда от редица заболявания, сред които и глаукома. В Бургас главният прокурор Сотир Цацаров направи следния коментар по казуса: „Не ми се струва много нормално да се прецени, че можеш да биеш с глаукома, а не можеш да лежиш в ареста с глаукома“.