Тодор Маринов
Тодор Маринов / Dariknews.bg, Лалка Димитрова
21-годишния Тодор Маринов, който нападна водача на слепи туристи в Несебър, няма да лежи в следствения арест. Окръжните магистрати в Бургас отмениха решението на Районен съд - Несебър, който по-рано го пусна на свобода срещу 3 000 лева и постановиха той да бъде под домашен арест. Мотивът - да стои на хладно вкъщи.

Шофьор нападна слепи туристи в Несебър (ВИДЕО)

"Знам много добре, че в Стария град трябва да се шофира бавно. Не исках да стане така. Когато случайно бутнах едната жена с колата, водачът им дойде и удари по стъклото на автомобила ми. Аз съм спокоен човек, но в този момент се стреснах. Може би това е причината да реагирам така, не знам“, каза Маринов.

Цацаров: Можеш да биеш с глаукома, а не можеш да лежиш в ареста?!

Той обясни, че подал три звукови сигнала на групата. Реакция обаче нямало, затова и несебърлията опитал да премине бавно край тях. Съвсем случайно блъснал една от жените, стана ясно от разказа му. "И десет пъти да им свириш - това са слепи хора. Ами ако бяха глухи?!", попита съдия Даниел Марков.

Съдия Даниел Марков на влизане в съдебната зала
Лалка Димитрова

Според прокуратурата, той може да остане в ареста до началото на съдебното следствие, въпреки заболяванията, посочени в направената му медицинска експертиза. Лечение може да му бъде предложено и там, категорични са от държавното обвинение. Съдия Марков обаче не се съгласи с твърдението и се обърна към обвиняемия с думите: "...нека да стоиш на хладно у дома. И да си спазваш хранителния режим. Да си вземаш и хапчетата".

Мъжът, който нападна незрящи туристи в Несебър, е обвинен в хулиганство (ВИДЕО)

"Няма как с тези заболявания да бъде в ареста, госпожо прокурор", каза той по повод искането на прокуратурата за задържането на Маринов. Според съдебен лекар от Сливен, той има сериозни проблеми с кръвното, лабилен е, страда и от глаукома. Обвиненият в хулиганство мъж не е осъждан, има и постоянен адрес в Несебър. Според адвокат Веселина Василева, държавното обвинение отново нямало нито един сериозен довод за задържането на Тодор.