Според магистратите, Тодор е демонстрирал превъзходство и е унизил по-слаби.
Според магистратите, Тодор е демонстрирал превъзходство и е унизил по-слаби. / Снимки: Лалка Димитрова
Тодор Маринов: Съжалявам, допуснах грешка
94182
Тодор Маринов: Съжалявам, допуснах грешка
  • Тодор Маринов: Съжалявам, допуснах грешка
„Готов съм да се извиня, за това което направих. Допуснах грешка, голяма грешка. Готов съм да се извиня лично на тези хора", обяви преди да влезе в съдебната палата в Несебър 21-годишния Тодор Маринов, който нападна група незрящи туристи в Стария град и удари водачът им. Пред журналисти, младият мъж заяви, че извършил нападението в момент на уплаха, но не уточни както точно провокирало тези чувства у него.

Шофьор нападна слепи туристи в Несебър (ВИДЕО)

Днес Маринов отново влезе в съда, след като през миналата седмица беше освободен от ареста по настояване на защитата му, която поиска изготвянето на допълнителна медицинска експертиза. Целта бе да се установи „съвместимо ли е здравословното му състояние с престой в ареста“.

Прокуратурата поиска той да остане под стража до началото на съдебното следствие. Съдът обаче взе предвид предоставените от адвокатите на Тодор документи, според които той страда от няколко заболявания.

Мъжът, който нападна незрящи туристи в Несебър, е обвинен в хулиганство (ВИДЕО)

Обвиненият в хулиганство заяви още, че е направил опит да се свърже с пострадалите, за да се извини, но търсенето на словашките слепи туристи се оказало неуспешно. По време на днешното заседание на съда в Несебър стана ясно, медицинската експертиза на Маринов е била изготвена в Сливен, след отказ на съдебни лекари в областта да се занимаят със случая. Според д-р Чаушев, той страда от нервно разстройство, което засяга центровете за глада и ситостта, има нарушения в тропохормоните, нарушена функция на обмяната на веществата, холесторолът му е с високи стойности.

Освободиха мъжа, който нападна незрящи туристи в Несебър

И още - Маринов страдал от диспластични промени, неконтролируемо разможаване на клетки, свръхчувствителност към температурни промени, късен пубертет, учестяване на пулса при стресови ситуации, глаукома. „Ако е в ареста, може да зачестят случаите на хипертония и да изпадне в нервно състояние. Там не е СПА център и условията не са подходящи за болни. В ареста са налице предпоставки, които да влошат състоянието му“, посочи д-р Чаушев. От прокуратурата в Несебър отново поискаха Тодор Маринов да остане под стража.
 

Тодор Маринов на излизане от съда в Несебър
Лалка Димитрова

Според прокурор Бошнакова, той е извършил дръзко и брутално деяние, с последвала бурна обществена реакция. Колата, която Тодор е шофирал в деня на инцидента, е била на дядо му, стана ясно от думите й. Въпреки това районните магистрати в Несебър сметнаха, че няма опасност Маринов да се укрие или да извърши друго престъпление и му наложиха мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 3 000 лева.