150 протестираха в Бургас срещу цената на тока
150 протестираха в Бургас срещу цената на тока / netinfo

Работници и служители в няколко бургаски предприятия, синдикалисти, граждани и дори гости на Бургас подкрепиха националните протести против поскъпването на тока. В 11 часа над 150 души блокираха пространството пред сградата на Областна управа Бургас, развяха националния флаг и шумно - с тъпан и свирки, декларираха отношението си към намеренията на енергийния регулатор да увеличи цената на електроенергията от 1 август. Те заявиха, че протестът не е политически и антиправителествен. Митингът е организиран от Граждански инициативен комитет.
Протестиращите издигнаха плакати с надписи, посочващи хората и институциите, които според тях са част от „енергийната мафия" - КЕВР, Рамадан Алтай, Каймаканов и др.
Гражданите на Бургас категорично се противопоставиха на установените модели на безконтролни кражби и злоупотреби в енергетиката. Те заявиха, че не са против реформите в страната. Но според тях поскъпването на тока означава по-ниски заплати, повече разходи за бизнеса и домакинствата, по-труден живот за всички. Протестиращите застанаха зад идеята за предприемане на дългосрочни мерки за решаване на дефицитите в енергетиката.