/ Специализирана прокуратура
Петима в ареста след акция на антимафиоти и спецпрокурори
Петима бяха задържани за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпление по време на операция на ГДБОП, прокуратурата и Националната агенция по приходите. Арестите са извършени паралелно в Бургас и Пловдив, съобщиха току-що от пресслужбата на специализираната магистратура.

Разбили престъпна група за продажба на скъпи коли, участвал и полицай

Според събраните доказателства, криминалната структура е сформирана през май 2015 г. с цел избягване установяването и плащането на задължения по ДДС при търговия с мобилни телефони. По време на операцията за неутрализиране на групировката са били претърсени 18 адреса, иззети са документи, над 150 000 лева, придобити от престъпленията, намерена е и марихуана.

В хода на акцията са извършени и инвентаризации на търговски обекти за установяване на наличностите в тях и облагането им с данък. С постановление на наблюдаващия прокурор от днес на един от обвинените е наложено задържане до 72 часа.

Очаква се до дни Специализираният наказателен съд да разгледа искането за налагане на постоянен арест. Обвиняемият е с двегодишна условна присъда също за днъчни престъпления, чийто 4-годишен изпитателен срок не е изтекъл.