Земляческа среща събра хиляди в разложкото село Добърско
Земляческа среща събра хиляди в разложкото село Добърско / Снимка: Община Разлог

Над 1500 потомци, които живеят в страната и чужбина се събраха на площада в село Добърско за провеждането на четвъртата земляческа среща.

Срещата бе вълнуваща за всички гости и наследници на различни родове на китното село. Те си спомниха за родното място и скъпи мигове от младостта и детството. Специално за събитието бе организирана богата фолклорна програма от местното читалище, кметство Добърско и Община Разлог.

За доброто настроение на всички се погрижиха танцовите състави „Айгидик" и „Аспри", певческите групи „Славей" и „Китка", Добърските баби, оркестър „ Щуро маке" и други. Кметът на Добърско Илиян Джунев отправи приветствие към всички присъстващи, като им пожела здраве и благоденствие. Събитието уважиха председателят на Общински съвет- Разлог д-р Мария Копанарова, зам.-кметът Венцислав Гърменов и кметът на Дорково Николай Ковачев.

Традицията повелява на всеки пет години потомци на родове от селото да се събират на сладка раздумка, да си спомнят за доброто старо време и да се повеселят. Провеждането на родствената среща датира от 1986 година.