Започва премахването на незаконни постройки в квартал Струмско
Започва премахването на незаконни постройки в квартал Струмско / netinfo

Започва премахването на метални конструкции и незаконни строежи, които се намират на и над гаражите на улица “Броди” в квартал “Струмско” в Благоевград, съобщи на среща кметът на областния център Костадин Паскалев.

Очаква се от общо 90 обекта, 50 да бъдат премахнати от самите собственици на постройките, а останалите 40 от служители на фирма “Биострой”. По думите на кмета част от незаконните постройки вече са премахнати от своите притежатели. ”Действията, които предприемаме днес вървят паралелно с благоустрояването на квартала.

Надявам се до средата на август да сме в състояние да приключим премахването на незаконните обекти”, заяви Костадин Паскалев. След събарянето на подобни строежи в квартал “Струмско” общински служители ще предприемат подобни действия и в другите квартали в Благоевград, като целта е в последствие да бъде обхванат целия град.

Освен това от тази седмица започва и разчистването на междублоковите пространства в ЦГЧ. В тази връзка ще трябва да бъдат премахнати и всички временни постройки за съхраняване на гориво за зимата, зави Паскалев.