Заловиха вълчицата Лупи
Заловиха вълчицата Лупи / Dariknews.bg, архив

След 9 дни дебнене най-накрая бе заловена вълчицата Лупи, която избяга от благоевградския зоопарк.

Днес по обяд директорът на зоологическата градина Крум Попниколов и експерти чакали животното край клетката му, до която преди дни поставиха капан. Вълчицата беглец обаче ги видяла и побягнала надолу през зелените площи.

„Взех пушката и я уцелих със стрелата в задния крак. Падна, упойката я хвана и я пренесохме с колегите в отделна клетка. Ще остане там, докато мине упойката. Ще заздравим клетката, в която са трите вълка. Там рязахме мрежата, за да я примамим, ще затворим дупката", каза управителят на благоевградския зоопарк Крум Попниколов, който е ветеринарен лекар.

Надеждата на екипите специалисти бе в двата капана, които са заложени край клетката на 8-месечния хищник, избягал миналата неделя сутринта. Става въпрос за специални клетки, в които е поставено месо. Целта бе животното да влезе вътре и да се опита да дръпне мръвката, която е вързана здраво с тел.

„Има педал на пода, който при настъпване задейства клетката и тя се затваря. Разчитахме да я хванем по този начин, но стана по друг. Най-важното е, че всичко е наред с животното", сподели Попниколов.

Той бе уверен, че младият хищник не е агресивен, че няма опасност за жителите на квартала, тъй като е социално животно, свикнало с хората, пише в. "Стандарт".

Според него вълчицата е прескочила оградата, която е висока 3,5 метра. Животното е родено в зоопарка в Плевен и е докарано по-късно в Благоевград, .