Забраняват къпането в необезопасени водни площи
Забраняват къпането в необезопасени водни площи / снимка: Община Благоевград

Кметът на Благоевград Костадин Паскалев забрани къпането във водните площи на територията на Община Благоевград без осигурени правоспособни спасители със заверени за сезона талони от Областния съвет на БЧК, съобщават от кметска администрация. 

Във връзка с настъпването на предстоящия плувен сезон и предотвратяването на водния травматизъм и удавяния градоначалникът разпореди още собствениците и ползвателите на водни площи да организират и съгласуват с Районните полицейски управления  охраната на обектите си, изпълнителният директор на “Аква Парк” - Благоевград и управителят на "Биострой" ЕООД да приведат в съответствие с изискванията оборудването на спасителни постове и медицинско обслужване на плувния комплекс и езерото в парк "Бачиново" съгласно чл. 10, ал. 2 от Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяване на водните площи.

Освен това кметовете на  с. Лешко и  с. Дъбрава Галина Велкова и Желязко Иванов трябва да поставят забранителни, предупредителни и информационни знаци на водоемите, намиращи се на тяхна територия, съгласно Приложение № 1 от Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяване на водните площи .