Забраниха на д-р Пандев да подписва договори над 500 лева
Забраниха на д-р Пандев да подписва договори над 500 лева / Дарик - Благоевград, архив
Забраниха на д-р Пандев да подписва договори за над 500 лева
77639
Забраниха на д-р Пандев да подписва договори за над 500 лева
  • Забраниха на д-р Пандев да подписва договори за над 500 лева

Изпълнителният директор на МБАЛ - Благоевград д-р Владимир Пандев получи ограничителна заповед за подписване на договори на стойност над 500 лева, каза самият той в интервю за Дарик радио.

"Това е опит за унищожаване на държавното лечебно заведение. До момента съм работил с договори за над 14 млн. лева. В чии интерес го прави Министър Москов", попита риторично д-р Пандев.

Той припомни, че именно сега е моментът за подписване на договор с НЗОК, което може да остави договора без такъв. Предстои д-р Пандев да сезира омбудсмана и министъра на правосъдието.

"Готов съм да си тръгна веднага след като се впишат промените в Търговския регистър, но ако напусна сега няма кой да поеме управлението на болницата, тъй като д-р Митев не в вписан като управител. Ще унищожим болницата", категоричен е д-р Пандев.

Вчера той бе призован в прокуратурата, където му бе разпоредено веднага да напусне ръководството на лечебното заведение.

По думите му обаче след направени справки, се е стигнало до извода, че всяка промяна в Съвета на директорите, влиза в сила след вписване след вписване в Търговския регистър. На практика д-р Пандев остава начело на държавната болница до следващи промени в този регистър.