Войводите отново на бунт срещу Муса Палев
Войводите отново на бунт срещу Муса Палев / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Войводите отново на бунт срещу Муса Палев
70298
Войводите отново на бунт срещу Муса Палев
  • Войводите отново на бунт срещу Муса Палев

Геноцид и акция срещу непослушния Благоевград е решението на правителството за нулево финансиране на общината по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", заяви председателят на ВМРО-БНД Георги Васев.

"Голяма част от територията на Пиринска Македония са сирачета от държавата. И при предишни управления е имало подобно поведение, но никога не е било толкова несправедливо", коментира Васев.

Общинският лидер на войводите призова жителите на Благоевград да се включат в подписката, инициирана от кмета Атанас Камбитов, "Благоевград заслужава повече", а управляващите да се вслушат в нуждите на хората.

Васев обяви, че от централата на ВМРО са готови да подновят протестните си действия пред Областната управа, като е категоричен, че ще бъдат подкрепени от гражданите.

"Лишаването на Благоевград от държавно финансиране тази година е една регионална несправедливост и безумно решение на Министерски съвет. Най-големият виновник на местно ниво е областният управител Муса Палев, който е представител на държавната власт и правителството в Пиринско", изтъкна Георги Васев.

Още от Георги Васев чуйте в звуковия файл