Военен обгоря при палеж на кола
Военен обгоря при палеж на кола / netinfo

30-годишен мъж от Благоевград е настанен с 25 % изгаряния в Специализираната клиника на Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив, съобщиха за Дарик от пресцентъра на болницата.

Мъжът е докаран през нощта от Казанлък, в тежко състояние и с дълбоки наранявания. От Клиниката по изгаряния не уточняват в коя област на тялото са раните. Пострадалият е подложен на специализирано лечение, правят му се вливания на разтвори, а раните са обработени.

Лечението му продължава и през следващите дни.

30-годишният мъж от Благоевград е военен и опитал да запали скъп автомобил тази нощ в Казанлък, но при деянието сам е пламнал, предава Нова тв, като цитира БГНЕС. Сигналът за горящ автомобил пред жилищен блок в града е подаден около 2,00 часа тази нощ. Пристигналите на място екипи на пожарната изгасили колата.

Минути по-късно, на километър от мястото на инцидента, полицаите откриват и самия подпалвач, силно обгорен и стенещ от болка. Вероятно по дрехите му е попаднала запалителна течност, с която той залял автомобила. В момента, в който драснал клечката, самият той е лумнал в пламъци.

По случая работи Военна прокуратура - Пловдив, уточниха за Дарик от полицията.