бездомни кучета
бездомни кучета / Снимка: Дарик, архив
Жителите на Долно Осеново заподозряха собственик на приют от Банско, че изхвърля бездомни кучета в тяхното село. Кметът Бисер Сегменов е внесъл жалба в полицията в Симитли, откъдето потвърдиха, че работят по случая.

Подозренията на хората се появили преди месец-два, когато започнали да забелязват, че бездомните песове в селото им се увеличават с всеки изминал ден. Захари Змияров от Долно Осеново  засякъл работник на въпросния ветеринарен лекар да изоставя кучета на 2,5 километра от симитлийското село.

На 26-и октомври в местността Димчово дере очевидецът забелязал непознат мъж да сваля от бус 10 големи кучета, които тръгнали в посока селото. Кметът на Долно Осеново Бисер Сегменов разговарял със собственика на приюта, който обаче поискал 30 лева на животно, за да го прибере. Отчаян от ситуацията, управникът подал жалба в полицията.

Служителите на реда вече са разпитали ветеринаря, който управлява такава клиника в Банско, също така и има приют за бездомни кучета. При разпита пред полицаите докторът отрекъл, че изоставя кучета в района на село Долно Осеново, но обещал да прибере бездомните четириноги от селото.

Хората в Долно Осеново смятат, че това е добре работеща схема за печелене на пари - разселваш кучета в различни общини, а след това търсиш по 30 лева на всяко, за да го прибереш. Дали това е така полицията ще изясни.