Униформени крадат канабис от двора на полицията в Петрич
Униформени крадат канабис от двора на полицията в Петрич / netinfo
В РПУ – Петрич са задържани за 72 часа служителят от “Следствени арести” Владимир Гьоргов и полицаят от Районното управление в южния град Стоил Янев.

Двамата са хванати докато се опитвали да откраднат чувал с канабис от двора на полицията, съобщиха от ОДП - Благоевград.

На 28-и август, към полунощ, при обход по маршрута си постовият полицай от РУ - Петрич забелязал лек автомобил близо до оградата на двора на полицията, където се съхранявал канабис.

През последната седмица при поредица полицейски операции в района бяха унищожени откритите насаждения, а “ожънатата” продукция - почти четири тона полусуха листна маса – иззета и складирана.

Постовият ги сварил точно докато си предавали чувала през оградата на управлението. Веднага реагирал като разпоредил да спрат на място и повикал подкрепление. В този момент единият от двамата направил опит да избяга с колата.

Междувременно пристигнал автопатрул и двамата били задържани. Веднага е изяснено, че човекът от вътрешната страна на полицейската ограда е служител на управлението в Петрич. Той опитал да прехвърли чувала с дрогата на Владимир Георгиев, който чакал на улицата.

За случая е уведомена Софийска военна окръжна прокуратура и е образувано досъдебно производство.

На двамата са повдигнати обвинения и са задържани за 72 часа.