Стотици слънца изгряха на площадите на община Струмяни
Стотици слънца изгряха на площадите на община Струмяни / netinfo

Децата на Струмяни, Илинденци и Микрево нарисуваха своята община в усмихнати лица, синьо небе, скали, цветя и много слънца. Малчуганите дадоха старт на празниците, посветени на 7-ми април – празника на община Струмяни и щастливи, с тебеширени нослета, наобиколиха кмета на общината Емил Илиев за обща снимка.

Успоредно с рисунките върху асфалт, стартира традиционният турнир по футбол.

Стотици слънца "изгряха" на площадите на община Струмяни
netinfo
Осем отбора от общината ще мерят сили и ще се състезават за купата на кмета – от петък – с финал – в празничния понеделник. В програмата е заложено и театралното представление на ДТ „Никола Вапцаров” - "Боряна" от Йовков.

На 7-ми април програмата започва с концерт на самодейните ансамбли от общината при читалищата, училищата и детските гради. Под надслов "С магията на Малешево и Пирин" стотиците самодейци от Микрево, Струмяни, Илинденци, Никудин, Игралище ще вплетат своята обич в концерт под режисурата на хореографа Любомир Марянски.

Щафетата  след тях ще поемат духовият оркестър на община Струмяни и съставът на мажоретките към Средното училище в Микрево, когато ще се открие официално и новата сграда на музейната сбирка в Струмяни.

В официалната церемония и празничния концерт специално място има класът от абитуриенти на училището в Микрево, които вдигат знамето на България и заедно с кмета Емил Илиев ще бъдат домакини на празника. Концертът започва с композиция на танцовия ансамбъл „Малешевци” – „В Малешево д,идем” - хореография на Любомир Марянски, композитор Петьо Кръстев, носители на най-голямата награда на десетия международен фестивал, певците Ирина Паскалева и Янко Неделчев ще направят китка от песни, за да се извие голямо хоро, огненото шоу „Дивинитас” ще запали страстите, а Камелия и духов оркестър „Вива Монтана” ще вдигнат адреналина с обичани песни, но и с композиции на Горан Брегович.

В края на концерта празнична заря ще озари небето на Струмяни, а на другия ден училището организира по проект „Тупти” тържествен концерт-спектакъл „Заедно – с усмивки!” за международния ден на ромите.