Старши комисар Росен Танушев е временно изпълняващият длъжността Директор на ОД на МВР-Благоевград
Старши комисар Росен Танушев е временно изпълняващият длъжността Директор на ОД на МВР-Благоевград / МВР, пресцентър

Временно изпълняващият длъжността Директор на Областна Дирекция на МВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев бе представен официално днес от главният секретар на МВР Георги Костов, съобщиха от пресцентъра на МВР-Благоевград.

Представянето се осъществи пред състава на ОДМВР-Благоевград, кмета на Благоевград Атанас Камбитов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и представители на Окръжен съд, Окръжна прокуратура и Районна прокуратура – Благоевград.

Старши комисар Росен Танушев работи в системата на МВР от 2004 година, като в ОД на МВР-Благоевград заема длъжнастта разузнавач в РУП-Петрич от 2004. От 2013г. става началник група „Криминална полиция” в РУП-Сандански. От 2014г. той е началник на РУП-Сандански, а от 30 април тази година заема поста на заместник-директор и началник отдел „Противодействие на криминалната престъпност при ОДМВР-Благоевград.

От 20.08.2015г. със Заповед на Министъра на вътрешните работи временно е преназначен на длъжност Директор на ОДМВР-Благоевград.

Главен комисар Георги Костов изрази задоволство от постигнатите резултати през изминалото шестмесечие от годината, като подчерта професионализма на ръководството и служителите на ОДМВР-Благоевград. Той изтъкна също, че за тях допринасят и традиционно отличните отношения с държавните институции.

Старши комисар Росен Танушев благодари за оказаното му доверие и изрази увереност и готовност за постигане на по-високи резултати в осигуряването на спокойствието и сигурността на жителите област Благоевград.