След 6-месечни финансови ревизии община Гърмен с приет бюджет за 2007 г.
След 6-месечни финансови ревизии община Гърмен с приет бюджет за 2007 г. / netinfo
Без забележки прие бюджета на община Гърмен за 2007 г. Сметната палата, ревизирала в продължение на половин година бюджетните изпълнения, които съветниците от квотата на ДПС, мнозинство в местния парламент, отказаха да одобрят.

13 нарушения констатираха ревизорите от Държавната финансова инспекция, шест от които за провеждане на търгове и обществени поръчки без резервни членове на комисиите, съобщи за Дарик кметът на Гърмен Ахмед Башев.

Четири нарушения сме направили за невнесени гаранции за търгувани обекти, а на два пъти сме закъснели с уведомленията до агенциите за приключили процедури, допълни той.

Друга установена нередност в изпълнението на бюджета на община Гърмен е непроведен конкурс за обществена поръчка за фирма, която да снабдява детските градини с хранителни продукти, което споед Башев не било нарушение.

Години наред изпращаме писма до фирми доставчици, но нямаше кандидати, в момента също сме в такава процедура, отново без резултат, уточни Ахмед Башев.

По думите му фирмите отказват да зареждат детските градини с хранителни продукти, тъй като става въпрос за малки количества, а детските заведения са на далечни разстояния едно от друго.

Добрата новина е, че в ревизионния доклад, който е от 51 страници, няма и ред за злоупотреби от страна на кметското ръководство, подчерта общинският управник.

Сигналите, че неправомерно съм си присвоявал средства от общинския бюджет, изпратени от съветниците от ДПС и депутата Алиосман Имамов, приемам като част от разтрогнатия ми брак с ДПС, заяви още Ахмед Башев.