Ски съоръженията в Банско заработиха
Ски съоръженията в Банско заработиха / Дарик-Благоевград, архив

Всички ски съоръжения на пистите над Банско вече работят.

От дружеството-концесионер обявиха, че официалното откриване на ски сезон 2015-2016 е предвидено на 12 декември, като той  се очаква да приключи на 17 април.

Тази година специален гост на пистите ще бъде двукратният олимпийски шампион Маркус Васмайер.

Васмайер ще има „свой отбор“ от фенове на ските, които ще се състезават срещу тимовете на  ветерани Марк Жирардели и Петър Попангелов, които от години са неизменни участници в откриването на ски сезона в Банско.

Това състезание, известно като "Влез в отбора на шампиона", ще противопостави трите отбора от по 15 скиори, водени от Васмайер, Жирардели и Попангелов.

Зимният празник ще продължи с новото, пето вече поредно издание на добилата голяма популярност игра "Ловци на съкровища". Ново Audi A3, както и още много други страхотни награди ще бъдат скрити под снеговете на Бъндеришка поляна, допълват организаторите.

Официалното откриване на сезона ще се състои на площад „Никола Вапцаров” от 18:00 часа. Самодейните състави към читалището в Банско ще подгреят публиката, а една от най-популярните български групи и запазена марка за качествена музика и добро настроение -  „Акага”, ще поздрави жителите и гостите на курорта с концерт за финал.