С пет награди се завърнаха от конкурс за домашно вино и ракия в Драма неврокопски производители
С пет награди се завърнаха от конкурс за домашно вино и ракия в Драма неврокопски производители / Снимка: Маргарита Петкова

С пет награди се завърнаха членовете на Сдружението на любителите производители на вино и ракия в община Гоце Делчев от Международния конкурс за дегустация в гръцкия град Драма.

В конкуренция с още 159 мостри на вино и ракия от цяла Гърция и известни винопроизводителни райони в България, д-р Стоян Тунчев, Никола Думбанов, Бисер Караилиев и Гълабова механа взеха престижни награди в различните категории за най-добро отлежало вино, най-добро младо вино, най-добро бяло вино и розе, за отлежала и ароматизирана ракия.

Неврокопските дегустатори и майстори на домашно вино и ракия Георги Шуплинов, Лазарин Баничански, Сергей Караилиев и холандецът Вилхем Вандерберг, който от години живее в гоцеделчевското курортно село Делчево, бяха част от журито на международния конкурс.

По традиция подобен конкурс се организира и в село Делчево, всяка година по време на зимния фестивал, като в него се включват и производители на вино и ракия от съседните гръцки общини Драма, Просочани и Като Неврокопи.