Пирински стражи
Пирински стражи / Снимка: Пирински стражи
Жест на благодарност към ръководителите на клуб „Пирински стражи” от гоцеделчевското Трето ОУ „Братя Миладинови” направи родител на ученик, член на клуба на 2668 метра надморска височина на Муратов връх в Пирин, където Лидия Атанасова връчи благодарствена грамота на г-жа Жостова, г-жа Грозданова и г-н Халачев – ръководители на туристическия клуб. Това се случи на поредния летен поход на малките туристи, чиято дестинация този път беше до Муратово езеро и Муратов връх в Пирин.

Пирински стражи
Снимка: Пирински стражи

В текста на грамотата се казва: „Искрено ви благодарим за отличното взаимодействие между учители, деца и родители! За обичта към природата, отговорността, екипността и доверието, което възпитавате към нашите деца! Ние, родителите, изразяваме нашето уважение и увереност в по-нататъшното ни сътрудничество!”

Пирински стражи
Снимка: Пирински стражи

Походът на Стражите бе седмият осъществен от тях из Пирин и Рила за летния сезон, като им остават да реализират и още няколко такива. Похвално е, че и родители на неуморните малки туристи се включват в приключенията из красивите български планини.

Целият маршрут на Пиринските стражи бе Гоце Делчев – Банско – хижа Вихрен – Муратово езеро – Муратов връх – хижа Вихрен – Байкушевата мура – хижа Бъндерица – Гоце Делчев. Те успяха да видят и Гергийски езера, тъй като се бяха насочили към връх Гергийца, но поради влошаващото се време, те оставиха изкачването му за следващия път.