Разясняват възможностите за развитие на селските райони в Благоевград
Разясняват възможностите за развитие на селските райони в Благоевград / netinfo
Информационна среща по програма за развитие на селските райони ще се проведе в Благоевград, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Основната цел на семинара е да се информират потенциалните кандидати за възможностите за финансиране и условията за кандидатстване по мерките от програмата .

Лектори ще бъдат експерти от Дирекция „Развитие на селските райони” към Министерство на земеделието и храните, както и от Областните служби на Държавен фонд „Земеделие”- Разплащателна агенция.

По време на срещата участниците ще се запознаят с условията за кандидатстване, критериите за подпомагане, нормативната база за прилагане на мерките и документите за кандидатстване по стартиралите мерки от програмата. Това са ”Създаване на стопанства на млади фермери”, ”Модернизиране на земеделски стопанства”, ”Предоставяне на съвети и консултиране в земеделието в България и Румъния”, ”Плащания за природни ограничения на фермери в планинските райони”, ”Плащания на фермери в райони с ограничения, различни от планинските райони”, „Агроекологични плащания” и „Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответните територии за потенциални мeстни инициативни групи в селските райони”.

Семинарът ще се проведе в читалище „Никола Вапцаров” от 10:00 часа.