Провеждат тръжна процедура за довършване изпълнението на пътя Садово - Разлог
Провеждат тръжна процедура за довършване изпълнението на пътя Садово - Разлог / netinfo
Национална агенция "Пътна инфраструктура" ще проведе тръжна процедура по Закона за обществените поръчки, за довършване на изпълнението на пътя Садово – Разлог.

Предоставена е оценка на оставащите строителни работи и е поискана корекция в бюджета за 2009 година. Това съобщиха от агенцията в писмо до Сдружението на предприемачите в Гоце Делчев. Договорът за рехабилитация на пътната отсечка бе сключен между МРРБ и гръцката фирма „Продефтики”.

По предварителен план обектът трябваше да бъде завършен през 2007 година, но фирмата не изпълни задълженията си и през юни 2008 година договорът беше прекратен.

В писмото на предприемачите от региона се казва, че пътната отсечка не само е опасна за пътуващите, но и фирмите в момента търпят огромни загуби - превозвачи търсят по-високи цени и дори отказват спедиторски услуги, заради лошия път, а след отварянето на ГКПП Илинден, чужденците, които пътуват към Гърция коментират ситуация като абсурдна за държава, член на ЕС. Оставащите ремонтни работи към момента са около 40%.

Проектът е приоритетен и оставащото строителство трябва да се извърши през 2009 година, пише още в писмото от агенцията.