Продължава изложбата със зародиши и вътрешни органи увредени от наркотици в Сандански
Продължава изложбата със зародиши и вътрешни органи увредени от наркотици в Сандански / netinfo
Изложба “Чрез информация срещу зависимостта от наркотици, алкохол и цигари” организира Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в община Сандански от 12 февруари.

На едно място ще бъдат събрани голямо количество информация под формата на нагледни материали, като: стъкленици със зародиши и вътрешни органи деформирани в следствие на приемане на наркотични вещества, мостри от наркотични вещества, данни снимков материал.

Ще бъде прожектиран филм за вредата и пораженията в следствие приема на наркотици. Това каза секретарят на комисията Татяна Грачанлиева и поясни, че инициативата е подкрепена от младежки център Сандански, Неделното училище и с изключителното съдействие на Областния съвет по наркотични вещества Благоевград, чиято инициатива е създаването й.

Изложбата ще гостува в Сандански в рамките на три седмици и ще бъде показана в залата на младежкия център, помещаващ се в Дома на културата.

Освен с експонати от изложбата комисията има идея да я обогати с представяне на панорамен образ на наркоман в неговата среда и атрибутите, които използва.

Посетителите ще могат да изразят своето мнение за видяното от изложбата , нейната организация и принципното им отношение към темата в специална книга за мнения. Изложбата е подкрепена доброволно и от спортни клубове в града. Тя ще бъде открита от 11 часа.