Приеха предложението за публично оповествен конкурс за продажба на Хляб и хлебни изделия
Приеха предложението за публично оповествен конкурс за продажба на Хляб и хлебни изделия / netinfo

Да се проведе публично оповестен конкурс на един етап за продажба на 3 377 дяла , представляващи 100% от капитала на търговското дружество “Хляб и хлебни изделия” Благоевград” ЕООД Благоевград., решиха общинските съветници на днешната сесия.

Минималната конкурсна цена  за дружеството е 3 117 000 лева без ДДС.

Определеният депозит съгласно решението е 300 000 лева. Документите за конкурса могат да се купуват от стая 316 в сградата на Община Благоевград.

С взетото решение кметът на община Благоевград се упълномощава да проведе конкурс , като назначи комисия по провеждане на конкурса и издаде сертификат за регистрация. Освен това кметът е упълномощен да удължи срока за депозиране на офертите, при необходимост, да одобри мотивирания доклад на конкурсната комисия, да определи спечелилият участник и този на  второ място и да сключи договор за приватизация.

Предишното предложение за продажба на общинското дружество бе разгледано от общинския съвет на 31 октомври 2008 година. Тогава местните парламентаристи решиха да бъде проведен публично оповестен конкурс за продажбата на дружеството, като основното услови бе фирмата да запази предмета на дейност поне за пет години, с инвестиция от 1 500 000 лева.