Президентът на Световната шахматна федерация посети Рупите
Президентът на Световната шахматна федерация посети Рупите / netinfo

Президентът на Световната шахматна федерация Кирсан Илюмжинов посети тази сутрин местността "Рупите". Босът на ФИДЕ са поклони на гроба на баба Ванга и запали свещ в храма, построен от пророчицата.

Рупите е любимото ми място в България, сподели с въодушевление пред делегацията Кирсан Илюмжинов, който разказа надълго за срещите си с баба Ванга, дори извади списание със снимки от предишни неговия посещения в Рупите.

Президентът на Световната шахматна федерация посети Рупите
netinfo

Оказа се, че преди време Ванга предсказала на Илюмжинов, че ще стане два пъти президент - веднъж на Калмикия и веднъж на Световната шахматна федерация.Той заяви, че в най-скоро време ще предостави в храма Указ от 1993 г., според който Ванга е обявена за почетен гражданин на Калмикия.

Кирсан Илюмжинов с интерес разгледа къщата-музей на пророчицата, като преди това напазарува сувенири за 400 лева. Малко по-късно шефът на световния шахмат потопи ръцете си и изми лицето си с 76-градусовата минерална вода.

 

Президентът на Световната шахматна федерация посети Рупите
netinfo

Кирсан Илюмжинов беше в компанията на председателят на ДАМС Весела Лечева и кметът на Петрич инж. Вельо Илиев. Около 11.00 часа делегацията отпътува за София, където от в 15 часа днес започва шахматният двубой Топалов-Камски, победителят в който ще спори за световната титла с индиеца Вишванатан Ананд.