/ Снимка: Дарик, архив
Само за две седмици Районна прокуратура – Петрич внесе обвинителни актове срещу шестима нарушители на пътя, седнали зад волана след употреба на наркотици.

Около 23:00 часа на 12 ноември обвиняемият И. Х. шофирал лек автомобил „Фолксваген“, по ул. „Полковник Дрангов“ в Петрич, под въздействие на марихуана. Наличието на наркотичното вещество е било установено с техническо средство Drug Test по време на проверка, извършена от автоконтрольор към Районното управление в града.

По искане на прокуратурата, съдът остави в ареста опасна сводница

На подсъдимата скамейка за същото престъпление е изправен Б. А., който по обяд на 18 април 2017 г. управлявал мотоциклет „Пиаджо“ след употреба на наркотични вещества. Според заключението на съдебно-химическата експертиза в организма на водача е имало кокаин, метаболити и метаамфетамин в концентрация 32 ng/ml.

Обвиняемият П. М. на 20 ноември, в района на ресторант „Сондата“, по пътя от гр. Петрич за с. Първомай, бил зад волана на лек автомобил „Пежо“ след употреба на амфетамин.

На 17 ноември по ул. „Ат. Маджаров“ в южния град друг водач е спипан да шофира автомобил „Опел“ под въздействие на опиати, съдържащи хероин, кокаин и метаамфетамин.

Управител на две фирми в Благоевград на съд за укриване на данъци

След употреба на марихуана, на 5 ноември обвиняемият А. Р. управлявал лек автомобил „Опел“ по ул. „Цар Симеон“ в града. Около 16:30 ч. на 07 ноември 2017 г., при проверка на ул. „Цар Борис III“ в гр. Петрич, е било установено, че водачът на моторното превозно средство – Н.Л., шофирал под въздействие на марихуана.
 
Освен внесените в съда обвинителни актове Районната прокуратура е постигнала споразумения със защитниците на подсъдимите – Б.И., А.А., Л.Я., К.М., обвинени за шофиране под въздействие на наркотични вещества – кокаин, марихуана, метаамфетамин. Престъпленията били извършени от тях в Петрич.