ПК Пирин подкрепи изграждането на басeйн в кв. Еленово
ПК Пирин подкрепи изграждането на басeйн в кв. Еленово / Добряна Христова, Дарик - Благоевград

Децата, спортуващи в плувен клуб "Пирин" - Благоевград пристигнаха на редовно заседание на ОбС, заедно треньора си Валентина Атанасова, за да декларират подкрепата  за изграждане на новия плувен басейн в кв. "Еленово".

"От 30 години ходя по състезания и смело мога да кажа, че тук ще бъде най-модерният басейн. Колеги от цялата страна ме питат до къде е стигнала процедурата по изграждане на съоръжението. Това е не само наша радост, това е постижение за цяла България", каза от трибуната на местния парламент Валентина Атанасова. Тя изрази убедеността си, че басейнът ще бъде факт, което ще е предпоставка за провеждане на държавни  първенства по плуване в областния център.

Председателят на ОбС Радослав Тасков, определи като лъжа твърденията на местни парламентаристи, че с изграждането на новия басейн ще се отнеме възможността на децата да играят в училищния двор на VIII СОУ.

"Теренът, върху който се строи басейнът, касае само южната страна. Тази част никога не е използвана от учениците, защото и при най-малкия дъжд се наводняваше", категоричен бе Тасков. Парламентарният шеф подчерта, че с подобни изказвания от общинските съветници в национална медия, ОбС "олеква" като институция.

По план басейнът в VIII СОУ "Аресний Костенцев" трябва да бъде открит на 10 септември 2015 г.



.