Парламентаристите в Сандански гласуват съвместен проект с община Ново село
Парламентаристите в Сандански гласуват съвместен проект с община Ново село / netinfo
Шест са внесените предложения от кмета на община Сандански Андон Тотев в проекта за дневен ред на редовното заседание на местния парламент.

Едно от тях се отнася за кандидатстване на общинска администрация с проект “Иновации, заетост и обмен на ноу хау в сферата на поддържането и развитието на зелените системи в населени места в трансграничния регион“ по програма ФАР – Трансгранично сътрудничество България – Гърция.

На сесията ще бъде обсъдено и предложението на градоначалника за съвместно кандидатстване на община Сандански с македонската община Ново село по проект “Инвестирайки в подкрепа на бизнес развитието - Сандански и Ново село – едно добро място за бизнес, работа , живот “ по програма ФАР – Добросъседство България – Македония.

Съветниците ще дискутират и направеното предложение от кмета Тотев, свързано с програма за оптимизация на училищната мрежа на територията на община Сандански за предстоящата учебна година.

В проекта за дневен ред на заседанието е включена и точка за създаване на временна комисия по измененията и допълненията наредбите приети от ОбС - Сандански.

Заседанието започва от 9.00 ч. в заседателната зала на община Сандански.