Отварят ценови оферти за строителство в Благоевград
Отварят ценови оферти за строителство в Благоевград / Дарик-Благоевград, Елина Христова, архив

Комисия, определена от кмета на Благоевград Костадин Паскалев, отваря на 10 януари ценовите оферти на фирмите, допуснати до участие във втория етап на откритата процедура за избор на изпълнител на обществена поръчка за изграждане на нова и подобряване на съществуващата водопроводна и канализационни мрежи в ІV – ти микрорайон, съобщиха от пресцентъра на общината.

Конкурсната комисия публично ще обяви решението си по допустимост на депозираните ценови предложения на фирмите участници в процедурата. В микрорайона, в който попада и квартал “Освобождение”, ще бъде изградена близо три километра канализационна мрежа и нова водопроводна система.

Ще бъде извършена подмяна на 2,5 километра съществуваща водопроводна мрежа, уточняват от кметската администрация в Благоевград. Дейностите по реконструкция и модернизация на водоснабдителната и канализационната мрежа в кварталите „Струмско”, „Грамада” и „Баларбаши” приключиха.

7 151 434 лева от европейските пари бяха вложени в кварталите "Грамада", "Старо Струмско” и "Баларбаши". В тези райони бяха изградени и газорапределителни съоръжения. По проекта бяха ремонтирани и водопреносните системи по дължината на 8 основни улици в областния град.