Откриха път към четири села
Откриха път към четири села / Пресцентър

Кметът на Банско Георги Икономов тържествено преряза лентата на рехабилитирания второкласен път за село Кремен, както и на общинския път, свързващ селата Места, Филипово и село Осеново.

Присъстваха депутатите Даниела Савеклиева, Георги Андонов, Любен Татарски. Всички гости на церемонията бяха посрещнати с хляб, мед и сол. Кметът на село Кремен Емилия Пандева бе приготвила и специална пита. Отслужен бе тържествен водосвет.

"Двата общински пътя, които са обект на рехабилитацията, са единствената връзка на селата Кремен, Филипово и Осеново с общинския център Банско, както и единствения достъп на техните жители до здравни, образователни и културни услуги”, посочи градоначалникът Икономов.

"С реализацията на този проект значително се намалява времето за пътуване, подобрява се достъпността и мобилността в община Банско и се постига балансирано развитие на населените места в общината", изтъкна Икономов.

Той посочи, че благодарение на този проект ще се стимулира местната икономика и не на последно място ще се създадат условия за заетост и връщане на младите хора по родните им места.

"Изграждането на такива пътища е една от грижите, които всички ние трябва да полагаме, за да не се стига до обязлюдяване на селата", заяви кметът.

Стойността на целия проект възлиза на 4 163 510 лева, като реализацията му е приключила една година по-рано от предвидената крайна дата. Съвсем скоро се предвижда и рехабилитация на ВиК мрежата в селата Кремен и Обидим. Жителите на селата Кремен, Филипово и Осеново изказаха искрената си благодарност към кмета на община Банско за реализацията на проекта.