Оправдаха украинка по дело за кражба на поточна линия
Оправдаха украинка по дело за кражба на поточна линия / netinfo

Районният съдия в Благоевград Христина Гарванска оправда обвинената в кражба на поточна линия за консерви украинка Лариса Викторовна. Процесът срещу 39-годишната Лариса протече задочно, тъй като тя напусна Благоевград преди месеци и въпреки обявяването й за международно издирване не бе открита.

Делото срещу Лариса Викторовна е от 2000 година. Веднъж тя вече беше наказана с лишаване от свобода за година и половина условно, но магистратите в Окръжния съд върнаха делото за ново разглеждане заради процесуални пропуски в обвинителния акт. Лариса обаче не изчака забавеното правосъдие и избяга в родината си.

Според съдия Гарванска, Лариса Викторовна не е задигнала поточната линия на благоевградската фирма "Дружба", тъй като по документи съоръжението било продадено на друга фирма в далечната 1998 година.

Съдът отхвърли и предявения от бизнесмена Христо Бабанов граждански иск за пропуснати ползи срещу Лариса Викторовна в размер на над 23 000 лева.

Засега не е известно дали прокуратурата ще протестира оправдателната присъда. Срещу Лариса се водят още няколко наказателни дела, едно от които е за унищожени и погълнати от нея важни документи в деловодството на благоевградския съд, приложени като доказателства по процеса за задигната поточна линия на Христо Бабанов.