Общината събра дължими суми от заведения-нарушетели за часове
Общината събра дължими суми от заведения-нарушетели за часове / netinfo
Проверки за ползване на открита площ от собственици на заведенията в Централна градска част, за спазване изискванията на Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред, извършиха от общинска администрация.

При извършените проверки са констатирани нарушения в следните обекти: ЕТ “Петър Бакалов-81”, кафе-аперитив “Пасифик”, не е плащан наем за ползване на открита площ, за 4 месеца, в размер на 486 лева. “Корона България АД”, кафе-аперитив “Боулинг”, пл.”Г.Измирлиев”, не е плащан наем за ползване на открита площ, за три месеца, в размер на 1555 лева и 788 лева за стълбищното пространство. ЕТ “Г.Грънчаров”, ул. “Братя Китанови” №4, кафе-аперитив “Рок хаус”, не е плащан наем за ползване на открита площ, в размер на 396 лева. “ЕС ЕН СИ Глобал София”, за ползване на външни стълби, на ул. “Крали Марко”, не е плащан наем, в размер на 324 лева. Непосредствено след направените инспекция и съставените констативни протоколи дължимите суми са платени на касите, на партера на Община Благоевград. Комисията констатира нередности и в обектите за продажба на слънчеви очила – ЕТ “Сенси”, Асен Арабаджиев, за неплатен наем, в размер на 75.60 лв.за използване на открита площ на ул. “Крали Марко” и ЕТ “Станислав Христов” на ул. “Тодор Александров”, който в момента на проверката се оказа, че дължи наем на общината, в размер на 86.40 лв.

Експертите от отдел “Общинска собственост” съставиха и два акта за ползване на открита площ пред заведения, без договор и разрешение от Община Благоевград, на ЕТ “Владимир Донков”, пицария “Фаетон”, ул. “Тодор Александров” 45, за 40 кв.м. площ и на ЕТ “Пламен Илиев – 72” , кафе-аперитив “Империал”, ул. “Крали Марко” 8, за използване на 60 кв.м открита площ.

За нарушенията собствениците вече са имали съставени констативни протоколи. Съгласно Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред, глобите са в размер от 20 до 200 лева, а при повторно нарушение от 200 до 500 лева.

От общинска администрация съобщават, че до 15-ти септември ще бъдат инспектирани всички заведения в община Благоевград.