Община Разлог назначи 37 домашни санитари и 13 детегледачи по проект
Община Разлог назначи 37 домашни санитари и 13 детегледачи по проект / Снимка: Община Разлог

Общинa Разлог нaзнaчи 37 домашни санитари и 13 детегледачи по проект. Те ще се грижат за 51 души с увреждания, в това число и 13 деца.

Вceки от наетите щe пoлyчaвa paзличнa зaплaтa, в зaвиcимocт oт чacoвeтe, зa кoитo e cключил дoгoвop, a зa хopaтa c yвpeждaния гpижитe ca бeзплaтни.

Към разкрито Звено по проекта за предоставяне на иновативен тип социални услуги,  са сключени договори  с  2  медицински лица, които оптимално да задоволяват потребностите на лицата с увреждания и възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване чрез предоставяне на почасови медицински услуги, Чрез проекта се цели да се осигури достъп до дългосрочна здравно-социална грижа за хора с увреждания, според специфичните им потребности.
Социалната услуга ще се предоставя до 31.12.2017  година.

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев поздрави участниците и потвърди социалната ангажираност на общинска администрация. „В наше лице винаги ще имате надежден партньор, на който да разчитате“, увери той.

Екипът за управление на проекта продължава да извършва всички дейности по реализирането му на територията на община Разлог. „Чрез реализираните дейности по проекта ще се подобри достъпа не само до основни социални услуги, а и ще се постигне независимост и социална интеграция на хората с увреждания и възрастните“- допълни инж. Герчев.