левов
левов / iStock/Getty Images
Община Банско е започнала работа по изпълнение на инвестиционната си програма с подобряване на метеорологичните условия и отпадане на голяма част от ограниченията, наложени от извънредното положение, съобщават от там.

Приоритетно се изпълняват инфраструктурни дейности по подобряване състоянието на уличната мрежа. Усилията на общината са насочени към реализиране на максимална част от заложеното в годишната програма, въпреки сериозно намалелите приходи в общинския бюджет. Дейностите и изпълнението на графика се наблюдават от кмета на общината Иван Кадев.

Общинския съвет в Банско одобри антикризисни мерки, с който да се облекчат разходите на бизнеса и хората

Вече се асфалтират недовършени в продължение на няколко години централни улици на Добринище.
Ремонтни дейности се извършват и на четири улици на Банско. От общинския пресцентър посочват, че освен преасфалтираните улици, предстои изкърпване на уличната мрежа в целия град.

В срокове се работи и по новата детска градина в Банско, а общинското ръководство и специалисти инспектират ежедневно работата, съобщават още от пресцентъра на община Банско.

Започнал е и ремонтът на детските площадки и спортни съоръжения за обществено ползване. От общината уточняват, че детската площадка на улица "Гоце Делчев" е демонтирана, заради заявено инвестиционно намерение на собственика на имота, който е частен.
БТА