домашен патронаж
домашен патронаж / Община Петрич
Домашен социален патронаж Петрич вече работи с ново оборудване. Кухненското оборудване беше закупено по защитен проект от Община Петрич пред фонд „Социална закрила”. От фонда идва финансиране в размер на 22 218,68 лв, а 2 468,74 лв е съфинансирането от Община Петрич.

Кухненското оборудване в социалния патронаж бе от 80-те години на миналия век, заради което бе наложителна подмяната.

Амортизираните уреди за готвене са заменени с нови професионални готварски печки, които са по-енергоикономични и успоредно с това имат по-голям капацитет на работа. В новото оборудване е включен и фризер за съхранение на продуктите, както и професионални миксери. Подменени са и основни съдове и готварски консумативи, с които се приготвя храната за потребителите.

С новозакупеното кухненско оборудване се повишава качеството на предлаганата услуга от Домашен социален патронаж, осигуряват се и безопасни условия на труд за работещите в звеното.

Към днешна дата Домашен социален патронаж Петрич обслужва над 500 лица – домашно патронирани социално слаби и самотни лица, обществена трапезария /70 човека/, дневните центрове „Слънце” и „Надежда”, както и пациентите на болницата. От една година насам дейността се разшири и към селата на общината, където храна се доставя на нуждаещи се лица.

Единствено остават селата от район Подгорие , за които Община Петрич ще осигури тази услуга от следващата година.