Не дадоха ход на делото срещу криминално проявен банскалия
Не дадоха ход на делото срещу криминално проявен банскалия / Снимка: Вероника Атанасова
Районният съд в Разлог не даде ход на делото срещу банскалията Лъчезар Загорчин, обвинен за нанасяне на телесни повреди,  закани за убийство, както и че държал насила млада жена в дома си.

Искането да не бъде даден ход на делото бе от защитата на обвиняемия с мотива, че двама от свидетелите не присъстват на делото. Искането пък на прокуратурата бе делото да стартира, тъй като единият от неявилите се свидетели Виктор Киров е депозирал молба, че е извън страната. Другият неявил се свидетел пък е упълномощил дъщеря си и сина си да го представляват в съда.

Съдът не даде ход на делото с мотива, че в представената молба от Виктор Киров са видни причините за неявяването му, но няма искане за продължаване на делото и постанови, че ако той не се яви на следващото заседание ще му бъде наложена глоба от 300 лв.

Делото е насрочено за 23 юни.

Лъчезар Загорчин бе уличен в това, че през месец май миналата година чрез нанасяне на удари  е причинил телесни повреди на Виктор Киров,  Кирил Поликарпов и непълнолетния Б.Т.  Другото обвинение срещу банскалията е за закана за убийство и противозаконно лишаване от свобода  на бившата си приятелка Мария Я. Също така той бе обвинен и в това, че през месец октомври миналата година е пребил 70-годишния Тодор Чолев. Вследствие от побоя възрастният мъж бе приет за лечение  в МБАЛ- Разлог с тежка контузия на главата и наранявания по тялото. Кратко време след изписването му от болница Чолев починал.