/ IStock
Той ще заплати и глоба в размер на 10 000 лева
Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура-Петрич и защитата на подсъдимия румънски гражданин, съобщиха от прокуратурата.

Оставиха в ареста 12 мигранти, опитали да преминат незаконно границата

Чужденецът е бил задържан и привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление - незаконно превеждане през българо-гръцката граница осем виетнамци.

На 22 юли, на ГКПП "Кулата-Промахон", подсъдимият по незаконен начин превел през границата на България с Гърция група от хора. Всички те били граждани на Виетнам, в това число и едно непълнолетно лице.

Оставиха в ареста иракчани, опитали да преминат незаконно границата

За целта подсъдимият използвал микробус, с румънски регистрационен номер. Той се е признал за виновен за извършеното от него престъпно деяние и се е споразумял с държавното обвинение да му бъде наложено наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Той ще заплати и глоба в размер на 10 000 лева.

Микробусът, използван за незаконното превозване на чуждите граждани, се отнема в полза на държава. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда