Международна конференция Дигитализация и социални трансформации в глобализирания свят ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“
Международна конференция Дигитализация и социални трансформации в глобализирания свят ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ / netinfo

Катедра „Социология" към Югозападния университет „Неофит Рилски" и Социологическата лаборатория към катедрата организират международна конференция на тема "Дигитализация и социални трансформации в глобализирания свят". Форумът ще се проведе от 29 септември до 1октомври 2016 година. Официалното откриване ще се състои на 29 септември 2016 година от 10.00 часа в зала 114 на Учебен корпус - 1.

В конференцията ще участват учени от Полша, Румъния, Белгия, Аржентина, Филипините, Мароко, Албания, Македония и от различни български университети и институти: ЮЗУ "Неофит Рилски", СУ "Св.Кл.Охридски", УНСС, НБУ, БАН.

В продължение на три дни участниците ще дискутират проблемите на дигитализацията и нейните последици в теоретичен, методологически и практически аспект. Ще се обсъждат въпроси, свързани със социалните медии, дигиталната грамотност, медийната социализация, ролята на интернет в обучението на студентите.

Международната конференция се провежда под патронажа на ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски" доц. д-р Борислав Юруков и е част от инициативите във връзка с честването на 40-годишнината от създаване на университета.